Tvoříme zdravá, chutná a hezky vypadající jídla, říká restauratérka roku Věra Bauerová

Věra Bauerová. Foto: archiv SeveročeskýDeník.cz
Věra Bauerová. Foto: archiv SeveročeskýDeník.cz

Libochovice - Malebné město u Ohře na Lovosicku se pyšní dvěma hlavními dominantami - zámkem a hradem Hazmburkem. V Libochovicích je i Restaurace roku 2013. "Jsme něčím jiní než ostatní. Nabízíme moderní zážitkovou gastronomii," říká majitelka Pamplony Věra Bauerová.

Reklama

V čem je kuchyně, Restaurace Pamplona, jiná než ostatní? Co je pro ni specifické?

Svou kuchyni bych označila za moderní gastronomii kombinovanou alternativními a sezónními potravinami. Také se specializujeme se na vitální, fitness program, který potěší propagátory zdravé a bez alergenní stravy. Zjistila jsem si, že dnes jsou vyhledávaná jídla bez lepku. Nepoužíváme termín „zdravá jídla“ ale „fit“, protože spojení „zdravé jídlo“ mnoho lidí odrazuje. Český národ nemá úplně toto označení úplně rád. Snažím se o osvětu, děláme pidi ochutnávky.

Jak se do Libochovic daří dostat hosty, kteří k tomuto typu stravování nemají vůbec žádný vztah?

Nejvíce funguje tzv. šeptanda a hosté se k nám vrací na základě ochutnání fitness jídel. Neustále se zákazníky komunikujeme a připravujeme skladbu jídel "na klíč". Máme také oblíbené výživové poradenství, dokážeme reagovat na individuální požadavky. Jsem také v týmu lektorů dietologické akademie Synergy Praha.

Proč by sem měl přijet třeba člověk z Ústí?

Jsme něčím jiní. Už teď, už několik let, se sem sjíždí lidé z Litoměřic, z Loun, z Ústí, z Prahy. Přijíždějí na zážitkovou gastronomii - moderní, sezónní a vitální. Získala jsem ocenění Restauratér roku 2013 od Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR ČR) za zážitkovou kuchyni.

Co nabízí Libochovice? Zámek Libochovice se dá využít pro konání svatby

Zámek Libochovice je barokní perlou dolního Poohří

Libochovice u Ohře vybízejí k romantickým procházkám

Jaké byly začátky v této restauraci?

Když jsem to tady před deseti lety přebírala, tak jsem byla holka bez koruny. Musela jsem si půjčit.

Přebírala jsem to tedy s tím, že tu za tři měsíce ani nemusím být. Ještě navíc, když se mi to do dvou let podařilo nastartovat, tak mi majitel každý půlrok zvedal nájem. Takže jsem vůbec nevěděla, zda tady budu nebo nebudu. Přežili jsme ekonomickou krizi a v současnosti pracujeme na marketingu a přejeme si, aby nový majitel vyslyšel částečnou rekonstrukci sociálního zařízení.

Jak na tento druh vaření reagují turisté?

Turisté už jsou na tuto a podobnou gastronomii zvyklí z větších měst a jsou maximálně překvapeni a potěšeni, když přijdou sem a objeví takový podnik v malém městě. Ti, kteří to neznají a ochutnají, bývají z jídla nadšení.

Říkala jste, že vaříte hodně jídel pro vegetariány. Co třeba?

Ano, děláme hodně vegetariánských jídel. Vegetariáni, kteří si většinou všude musí dát buď smažák nebo žampióny, jsou z naší nabídky unešení. Máme mnoho alternativních možností jak uspokojit vegetariány nebo vegany.

ČTĚTE:  Diskusní salon: Cestovní ruch a turismus na Litoměřicku a Podřipsku

Reklama

Hodnocení

4 hvězdiček / Hodnoceno: 2x


Přidat/zobrazit komentáře

Komentáře